Access Bars

Ugrás az adott témához:

1. Mi az Access Bars ® ?
2. Kinek ajánlott az Access Bars®?
3. Az Access Bars® eredete
4. Mikor alkalmazzuk az Access Bars ® kezelést?
5. Miért érdemes ezeket a programokat törölni?
6. Mit jelent pontosan az Access Bars ® kezelés?
7. Hogyan történik és hány alkalommal szükséges az Access Bars ® kezelés?

 

 

1. Mi az Access Bars ® ?

Az Access Bars ® napjaink egyik legígéretesebb stresszoldó módszere. Jómagam a Craniosacralis kezeléssel és a kineziológia módszereivel együttesen használom a kezelések minél eredményesebbé tétele érdekében.

Abban hasonlít a Craniosacralis kezeléshez, hogy az Access Bars ® is egyfajta érintéses kezelés. A módszer az agysejtjeink mikro-elektromágneses működését és vérkeringését befolyásolhatja, s ezáltal pedig a testünk működésére is kihatással lehet. A biofeedback (jelentése: biológiai visszacsatolás, egy visszajelzés arról, hogy működik a testünk) területén jártas több orvosszakértő szerint egy 60 perces kezelés alatt az agyhullámok megváltoznak, bétából a sokkal mélyebb théta szintre.

Az Access Bars ® a fejen lévő 32 pontot kezeli, amelyek gyengéd érintése feloldja az agyban és testben rekedt régi energiákat, lehetővé téve, hogy hatalmas, ugyanakkor könnyed változás jöjjön létre anélkül, hogy belemélyednél az esetleges megelőző traumába.

Az Access Bars ® hatása az agyra (magyar felirattal, ha nem jelenne meg a felirat kattints a feliratok ikonra):

 

 

2. Kinek ajánlott az Access Bars®?

Mindenkinek, aki
• szeretne megszabadulni a stressztől, félelmeitől,
• testi könnyedségre, jó érzésre vágyik,
• változtatni szeretne életén,
• szeretne jobban aludni és kipihentebben ébredni,
• vizsgadrukktól szenved,
• várandós (orvosi konzultációt követően),
• úgy érzi nem működnek jól a kapcsolatai,
• jobb, boldogabb, gazdagabb életet szeretne,
• a jelenben szeretne élni és a múltat elengedni,
• több lehetőséget szeretne teremteni az életben.

A gyerekek és a csecsemők fantasztikusan reagálnak az Access Bars® kezelésre, mert sokkal könnyebben engedik meg a hirtelen változást a testükben és a lényükben egyaránt.

A gyerekeknél sokkal gyorsabb is a folyamat, gyakran ők maguk érzékelik, hogy a kezelés közben mikor “van készen” az adott pont, és mikor mehetünk tovább egy másikra.

Az Access Bars ® egy olyan lehetőség, amivel gyors, dinamikus, nagyszerű változásokat tudsz létrehozni:

• csökkentheted vele az életedben felmerülő stresszt,
• tisztíthatsz konkrét élethelyzeteket,
• használhatod az összezavarodott gondolataid tisztítására,
• több könnyedséget és örömet ajándékozhatsz vele magadnak, és a testednek,
• elősegítheted, hogy jobban aludj és kipihentebben, energikusabban ébredj,
• feloldhatsz mentális, érzelmi, fizikai blokkokat, amik beragasztanak egy élethelyzetbe,
• eredmények érhetők el hiperaktív, figyelemzavaros személyeknél,
• segítheti a vizsgák, felelések előtti feszültség levezetését,
• változtathatsz az életeden, ha valami mást szeretnél,
• több teret és lehetőséget teremthetsz általa.

 

 

3. Az Access Bars® eredete

Az Access Bars® módszert 20 éve Gary M. Douglas dolgozta ki. 32 mikro-elektromágneses, kvantum-biologikus pontot talált a fejünkön, amik körkörösen és hosszanti irányban haladnak (a fejen is futnak idegek és meridiánok is). Minden életterületünknek – kreativitás, test, szexualitás, pénz, stb. – van egy pontja, ami „eltárolja” az adott életterülethez tartozó hiedelmeinket, gondolatainkat, elképzeléseinket, amik aztán kikapcsolják az adott életterület harmóniáját, és a testünk működésének sem tesznek jót. De ha a 32 pontot megérintjük, törlődnek a „rossz” beidegződések, és felülírhatjuk őket új elképzelésekkel, s ezáltal a testünk működése is változhat.

Az Access Barsnál: “A legrosszabb esetben úgy érezheted majd, hogy egy jó fejmasszázst kaptál, a legjobb esetben viszont az egész életed megváltozhat“. (Gary M. Douglas)
“A Bars 32 pont a fejeden, amit ha gyöngéden megérintenek, olyan, mintha töredezettség mentesítenék a merevlemezt és frissítenék a szoftvert, hogy könnyebben, simábban és kevesebb hibával működhess! És akkor elkezdesz kinyílni a befogadásra.” (Dr. Dain Heer)

 

 

4. Mikor alkalmazzuk az Access Bars ® kezelést?

Az Access Bars ® segíti, hogy másképpen tudj működni, és felszabadulj azon hatások alól, amik eddig akadályoztak céljaid elérésében. Minden életterületünknek – legyen szó a szexualitásról, a pénzről, a kreativitásról, a testünkről – van egy pontja, ami „elmenti” az adott életterülethez tartozó gondolatainkat, elképzeléseinket, hitrendszerünket, hiedelmeinket, amik aztán blokkolják az adott életterület kiegyensúlyozott működését.

Nem vagyok elég jó! (nem felelek meg mások elvárásainak)
Csak kemény munkával lehet pénzt keresni! (nem vagyok képes könnyedén pénzhez jutni úgy, hogy közben élvezzem, amit csinálok)
Akkor vagyok szerethető, ha megfelelek mások elvárásainak! (nem lehetek önmagam, nem tehetem azt, mait valójában szeretnék)
Az élet küzdelem! (csak nagy nehézségek árán lehet előre jutni)
Azt kell csinálnom, amit mások mondanak! (nem lehet önálló véleményem, akaratom)
A mi családunk mindig szerényen élt, de becsületesen. (aki gazdag, az már nem becsületes)
A mi családunkban nem szokás a válás! (inkább élj boldogtalan párkapcsolatban)
Jaj, mit fognak szólni a szomszédok, rokonok, ismerősök, munkatársak, stb… (meg kell felelni a külső elvárásoknak még akkor is, ha azt idegen emberek diktálják)

Gondoltad volna, hogy életünk 95%-át a tudatalatti elme irányítja?
Azt hitted, hogy a döntéseidet te magad hozod meg?

Kutatások szerint mikor egy fontos dologban döntést hozunk, valójában a bennünk lévő hitrendszereink hozzák meg a döntést helyettünk.

Ahogy már a kineziológiával kapcsolatban is igyekeztem rávilágítani, gyakran nem is vagyunk tudatában annak, hogy a rögzült minták nem engedik, hogy a dolgokat a maguk valójában lássuk, így tehetetlenné válunk, és képtelenek vagyunk megváltoztatni azt, amit szeretnénk. Ahogy gyermekként növekedtünk, szüleink, nagyszüleink, tanítóink megtanították, hogyan működik a világ, mit illik mit nem stb. (persze az ő hitük, hitrendszerük szerint). Mi pedig ezeket a hitrendszereket meg sem kérdőjelezve beépítettük az elménkbe, ami aztán meggyőződésként, automatikus programként futnak egész életünk során. Nyilván sok jó, pozitív programozás is van, de a programok nagyobb része negatív, korlátozó hitrendszerré alakul bennünk, melyekhez gondolatok, érzések, érzelmek is társulnak.

Sokszor nem is vesszük észre, hogy a fentiekhez hasonló, jó mélyen, tudat alatt berögzült egészségtelen beidegződések, negatív minták lehetetlenné teszik, hogy az élethelyzeteinket a maguk igaz valójában lássuk, így tehetetlenségünkben nem sikerült megváltoztatni azt, amit szeretnénk. Ez az állapot arra ítél minket, hogy jelenünk traumája, drámája, zaklatottsága és intrikája szerint működjünk, egy helyben toporogjunk.

Ezzel előre eldöntöd, hogy mi lehetséges és mi lehetetlen a világodban, hiszen a múlt alapján szilárd elképzelést alakítottál ki arról, hogy az élet hogyan működik. Csak olyasmi tud megmutatkozni az életedben, ami összhangban van az elképzeléseiddel. Minden, amit ilyen módon rögzítettél, megszilárdítja az energiaáramlást, és korlátozza képességeidet arra, hogy változásokat teremts az érintett életterületen. Ha feloldod ezt a korlátozást, könnyedén hozol létre valami mást, ami jobban megfelel a vágyaidnak. A kineziológia kezelések hatását is felgyorsíthatja, ha mellette egyazon problémára az Access Bars ® módszerét is segítségül hívjuk. A barok érintése abban támogat, hogy gyengéden, erőfeszítés nélkül tudd elengedni a korlátokat. Nem kell szenvedned, nem kell a múltban dagonyáznod, ráadásul a változás folyamata is felgyorsul.

 

 

5. Miért érdemes ezeket a programokat törölni?

Azért, mert ha nem teszed, akkor a múltadat teremted újra, meg újra, kizárva ezzel, hogy valami új, valami más áramolhasson be az életedbe, lehetőségek formájában.

Ha futtatod a barjaidat, te határozod meg, mit fogadsz be, mit vagy hajlandó megélni, nem fogod korlátozni, hogy mi jelenhet meg az életedben.

A kezelés közben ellazulhatsz, vagy akár az előbukkanó gondolatok, érzések megbeszélésére is van lehetőség. A kezelés alatt és után békét, könnyedséget, örömet leszel képes megélni, energiád megújul.

 

 

6. Mit jelent pontosan az Access Bars ® kezelés?

Az Access Bars ® módszere a fejen lévő 32 pont érintéséből áll, ezekben tárolod az összes gondolatod, elképzelésed, hiedelmed, megfontolásod, érzelmed és hozzáállásod, melyeket bármelyik életedben fontossá tettél, és amely akadályozza a változást, a fejlődést. Az Access Bars ® 32 energiapontjának mikromanipulációjával törlődni tudnak a „rossz” beidegződések, lehetőségünk nyílik új elképzelésekkel felülírni azokat.

Az Access Bars ® kezelés legfontosabb eszköze a „Barok futtatása”. Ekkor az agyhullámok lelassulnak, ezáltal lehetővé téve, hogy a viselkedési minták, hitrendszerek, nézőpontok-amelyeket gyerekkorunk vagy előző életeink óta futnak, hozzáférhetőek legyenek.

Az Access Bars ® másik fontos eszköze a Barokon kívül a „Kérdésként élni”. A kérdés hatalmat ad, a válasz elveszi azt. A válaszok keresése helyett kérdések feltevésével tudjuk elengedni a berögzült nézőpontjainkat, melyek nem tudatos szinten határozzák meg mindennapjainkat.

A terápia célja, hogy kikapcsoljuk a tudatos elmét, hogy ítélkezések nélkül éljünk, anélkül, hogy bármit is megbélyegeznék a jó és rossz címkével. Fontos, hogy kérdésekben éljünk, mert ezek nyitják meg a teret, és hozzák el a lehetőségeket: Hogy lehetne ennél is jobb? Mi más is lehetséges? Mi az, ami megakadályoz a célom elérésében? Mi a hasznom ebből? Kié ez az érzés, amit most érzek? Az első kérdés jön csak nehezen, ám aki igazán változtatni akar, annak jön a többi is.

Az Access Bars ® módszere abban erősít meg, hogy kételkedés nélkül higgy önmagadban.

A kérdés az:

Mi az amin változtatnál? Talán a kapcsolatok területén, vagy az anyagiak, az egészséged, esetleg önmagad? Bármi is legyen, ahogy te változol, úgy változnak a környezetedben élők is. Rajtad keresztül érkezik minden más.

Te vagy a kulcsa életed megváltoztatásának! Azzal, hogy felismered, ki vagy te, és önmagadat mutatod meg a világnak. Te vagy az ajándék, és a te választásod, hogy hajlandó vagy-e arra, hogy ezt meglásd, és megéld!

 

 

7. Hogyan történik és hány alkalommal szükséges az Access Bars ® kezelés?

Ahogy a Craniosacralis kezelés, az Access Bars ® is kezelőágyon fekve, felöltözve történik.

Minden ember más problémákat, eltérő idő óta vagy különböző mélységekben hordoz. Ezért pontosan nem jósolható meg előre, hogy kinél hány kezelésre lesz szükség. A változás már az első alkalom után beindulhat. Azok, akik egy ideje már gyakorolják a Bars®-t, általában rendszeres időközönként csinálják, amikor pedig nyűgösnek érzik magukat, vagy nehéz napjuk volt, plusz kezeléseket iktatnak be.

Minél többször futtatjuk, kezeljük a Bars®-okat, annál jobb, nagyobb változást érhetünk el. Heti egyszeri vagy 2-3 heti rendszeres Access Bars® kezelés azonban mindenkinek ajánlott a teljesebb élet érdekében, vagy legalább kúraszerűen.

Ahogy semmilyen alternatív módszer, így Access Bars® kezelés sem helyettesítheti az orvosi, pszichológusi kezelést, és diagnózist! Minden esetben ajánlom, hogy keress fel szakorvost.

Kapcsolodó linkek:
Craniosacralis kezelés
Kineziológiai kezelés